Hönor

Här på gården har vi lite hönor av allehanda slag. Några är renrasiga hönor men de flesta är blandras hönor. Framför allt har jag dem för att få vackra äggskalsfärger.
Våra blandrashönor är en blandning av Isbar, CL, Maran, Blomme och Karlssons blandning. Vintern/våren 2018 kläcker jag fram CL och Isbar, samt Karlssons blandning, med betoning på gröna äggskal. Ur blandrasäggen har jag tagit de brunaste och eftersom tupparna är Isbar, borde äggen bli mörkt militärgröna från de hönorna. Många av de framkläckta fåglarna kommer vi att sälja på hönsbytardagen, som Kackelklubben i Nybro kommer att arrangera.
Det är en årligen återkommande hönsbytardag som lockar otroligt många människor. De ordnar, förutom hönsförsäljning, underhållning för barnen, hästvagnsåkning, försäljning av hemgjorda produkter som är närproducerade av små egenföretagare. Det kan röra sig om köttprodukter (rökt kanin), honung, skinn, såpa, keramik och mycket, mycket mer. Fast mest är det ju då levande HÖNS, ankor och kaniner. Lotterier och fika med piroger, kakor, glass mm, finns att handla. Ta gärna en sväng förbi. 2019 är Kackelklubbens hönsbytardag i början på juni.
Gå gärna in på deras hemsida
http://www.kackelklubben.dinstudio.se En relativt liten klubb, med riktigt mycket bra och innehållsrika aktiviteter. Du behöver inte ha massor med fåglar eller känna att du är tvungen att kunna massor. Här är ALLA välkomna!!!