Andhämtningens grupper och träning

Nu börjar Andhämtningens jaktgrupperna komma igång! På lördag (7/10) är det Åsedagruppens tur. Det ska bli så himla kul!!! Jag tycker att det är fantastiskt att Lisbeth och Anders engagerar sig och har 3(!) grupper på olika ställen i Sverige( Borås, Uppsala och Åseda ), för mina och deras valpar. Jag är är så glad att valpköparna är intresserade och kommer för att tränar. Det är ju många mil det rör sig om för en del. Det ska bli spännande att se upplägget, eftersom hundarna är i så olika åldrar och utbildningsstadier. Allt från våra smågluttar på 4 månader till 2/3-åriga vuxna. För det är ju så med våra arbetande Golden, -de vill ju göra något!! Att sedan jakten ligger mig varmt om hjärtat, att hunden får göra det den är avlad för, ger mig stor tillfredsställelse. Att se unghunden plocka upp den nyskjutna anden, komma in så stolt och lycklig och avlämna den till mig i handen. Få stryka henne ömt över huvudet och tacka henne med låga kärleksfulla ord. Det gör min dag! Sedan tävlar jag ju mina Andhämtare även i rallylydnad. Att känna sammarbetet med sin hund. Känna förväntningarna och tävlingsnerverna. Ni som varit med mig vid banorna, vet att jag kräks. Inte bara en gång… Men så är det bara att ta ett djupt andetag, ta ögonkontakt och kliva in innanför plastbandet. Många gånger går det bra, andra inte alls… Viltspår jobbar vi med mycket också. Att träna en hund inför det riktiga eftersöket. Se hur taggad hunden är inför arbetet. Här går det inte att vara glad o sprallig, då exploderar hunden! Många av mina valpköpare tränar och tävlar sina hundar i många andra grenar. Jag tycker det är underbart att vår ras är så mångsidig!!  Det är som kennelns namn. Andhämtningen, du hämtar andan i skogen och hundarna hämtar änder. Gå gärna in på Lisbeths och Anders hemsida. Goldzacks kennel