ANDHÄMTNINGENS KENNEL

Planerade Valpkullar

Valpar planeras våren -24. Är du intresserad av valp från någon av vår tikar, skicka mig ett mejl och beskriv vad du kan erbjuda valpen. golden@andhamtningen.se

Planerade Valpkullar

Golden

 Jag förväntar mig att du har läst på om rasen och att du vet skillnaden mellan en Golden Retriever av utställningstyp och en av jakttyp. Du är införstådd med att en retriever av jakttyp inte är en hund som kommer att må bra av att leva ett liv där vardagen enbart består av promenader utan behöver få arbeta på ett eller annat sätt. En hund passar inte i en familj med småbarn, där veckoschemat redan är överfullt med aktivteter som inte inkluderar hunden.

Jag förväntar mig att du har utvärderat dina förhållanden och har gjort ett bra beslut om huruvida du verkligen har tid och energi att ta emot en valp i din familj och att du vet varför just en Golden Retriever av arbetslinjer passar dig/er.

Du kan erbjuda ett aktivt liv
Har du enbart tänkt dig en hund till sällskap, promenader och hobbyträning “vid sidan av“, så ska du nog välja en hund av annan ras.  Du måste inte ha meriter sen tidigare, men jag vill gärna att du har intresse i att träna apportering 
och att träna och tävla t ex lydnad, någon av bruksgrenarna eller utbilda din hund till tjänstehund så är du också hjärtligt välkommen att höra av dig. Huvudsaken är att du har för avsikt att arbeta och träna aktivt med din hund.

Texten delvis kopierad från Ulrika Bevreus, med hennes tillstånd